Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
AZ won verdiend in Oekraïne
Dirk Pieters

Voor AZ kon de Uefa-beker niet beter beginnen. De Alkmaarders wonnen hun eerste groepsduel tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk met 1-2.

In de eerste helft was AZ duidelijk de betere ploeg, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Al na zes minuten brak Melasjenko uit, maar de bezoekende doelman was net op tijd bij de bal. Nadien was het al AZ wat de klok sloeg. Zowel Denny Landzaat als Stein Huysegems kregen grote kansen, maar kwamen niet tot scoren. Voor Shota Arveladze lukte scoren wel, de aanvaller tikte na twaalf minuten een voorzet van Steinsson tegen de netten.

Kort na rust konden de Nederlanders verder afstand nemen van hun Oekraïense opponent. Tarik Sekoui kon een corner makkelijk in doel koppen. Stein Huysegems kreeg opnieuw twee grote kansen, maar scoren lukte onze landgenoot vandaag niet. Dnjepr leek verslagen, maar kwam toch nog terug in de wedstrijd. In de 69e minuut kon Dnjepr, tegen de gang van het spel in, milderen tot 1-2. Vlak na de 1-2 was AZ opnieuw dichtbij een treffer, maar Grettar Steinsson kopte staalhard tegen de lat. Dnjepr voerde druk nog wel op, maar de Alkmaarse verdedigers hielden het hoofd koel.

AZ kreeg wat het verdiende, de drie punten. De Alkmaarders kregen genoeg kansen om de wedstrijd vroeger te beslissen, maar misten teveel kansen. [AN]