Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stade du Vélodrome
Penalty velt verdict voor Heerenveen

Het is de speeldag van de late goals. Ook in het duel tussen Marseille en het Nederlandse Heerenveen werd de beslissing in de slotfase geforceerd. Heerenveen leek voor de derde keer op rij 0-0 te spelen. Dat was echter buiten de scheidsrechter gerekend, die Marseille in de voorlaatste minuut een penalty toekende na een fout van onze landgenoot Vandenbussche.

In een schraal gevuld stadion kregen we een wedstrijd op het scherpst van de snee. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en kregen ook enkele kleine kansjes. De gevaarlijkste man van Heerenveen was Samaras, voor Marseille was dat Ismaila. De wedstrijd had alsmaar minder om het lijf, tot de slotminuten.

In een spannend slot was het Samaras van Heerenveen die het dichtst bij een doelpunt kwam. Barthez redde echter iedere keer. Het verdicht in de voorlaatste minuut was zwaar voor Heerenveen. Een voorzet werd door de ingevallen Mendoza half gemist waardoor de bal vrijkwam voor Niang, die doorging en gepakt werd door Vandenbussche. Ismaila zette de penalty om en besliste zo de wedstrijd. [AN]