renRennes
stuVFB Stuttgart
0-2
90' Daniel Ljuboja (pen)
Tomasson  held van de dag

Ex-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson was de held van de avond bij het Duitse VfB Stuttgart. De Deen scoorde in de 88e minuut het verlossende doelpunt tegen het Franse Rennes.

In de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht: de beste kans was voor Tomasson, maar zijn schot was te zwak voor doelman Simon Pouplin. Beide ploegen mochten gaan rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft begon alvast beter dan de eerste helft. Jeronimo Cacau schoot tweemaal over het doel. Hoe meer we naar het einde gingen, hoe beter de wedstrijd werd. Met nog twintig minuten te gaan kreeg Rennes de kans om de score te openen, maar het schot van John Utaka ging naast. In de laatste vijf minuten was het Jon Dahl Tomasson die zijn duivels ontbond. De Deen kon na wat geharrewar de score dan toch openen.  Niet veel later maakte Ljuboja in blessuretijd de beslissende 0-2.

Voor Stuttgart kon de Uefa-beker niet beter beginnen. De wedstrijd bleef lang op slot zitten, maar in de laatste vijf minuten werd Rennes uitgeteld. [AN]