Speeldag: Ronde 2
Stadion: Riverside Stadium
Middlesbrough stuurt Dnipro puntenloos naar huis
Ruben Claesen

Middlesbrough doet wat Brugge vorig jaar niet kon van Dnipro Dnjepropetrovsk, winnen. En betrekkelijk makkelijk, de Oekraïners werden met een droge 3-0 terug naar het land van Viktor Joesjtsjenko teruggestuurd.

Middlesbrough was op papier zeker de favoriet, iets wat aan de beginfase van de wedstrijd niet te zien was. Het eerste halfuur verliep evenwichtig met veel middenveldspel, zonder kansen. Tien minuten voor rust kon de thuisploeg de score toch openen. Good-old Gaizka Mendieta bracht de bal voor vanop links, Aiyegbeni Yakubu werkte proper af. Twee minuten later kwam Mendieta dicht bij de 2-0, keeper Artem Kusliy bracht redding. 1-0 bleef het tot aan de rust.

Na rust verdubbelde Middlesbrough al snel de voorsprong. Weer Mendieta vanop links die de bal voorgaf aan Mark Viduka, de Australiër maakte het nog af ook. De thuissupporters moesten niet lang wachten op een derde treffer, want vijf minuten later was het weer Viduka, dit keer op aangeven van James Morrison, die scoorde. De Oekraïners gaven zich over, Middlesbrough controleerde, zonder nog meer goals te maken. Het bleef bij 3-0.