Speeldag: Ronde 2
Stadion: Letzigrund
Boro mee aan de leiding
Kevin Pieters

In Groep D moest het Engelse Middlesbrough op bezoek bij het Zwitserse Grasshoppers.  Al gauw zag trainer Latour hoe de Engelsen de wedstrijd in handen namen en al na tien minuten een voorsprong konden uitbouwen.  Het was de Nederlander Jimmy Floyd Hasselbaink die zijn eerste doelpunt van het seizoen wist te maken. Een collectieve actie van Boro werd door de Nederlander mooi afgemaakt: Viduka vond de Braziliaan Doriva, die op zijn beurt de vrijstaande Hasselbaink bediende: 0-1.  De thuisploeg was op achtervolgen aangewezen.

Na een twintigtal minuten kon Grasshoppers de gelijkmaker binnentikken.  Doelman Schwarzer klungelde op een schot van Rogerio en Eduardo legde (in buitenspelpositie) simpel binnen. Het doelpunt werd dan ook afgekeurd voor buitenspel.  Het werd duidelijk dat Grasshoppers in de beginfase slecht in de wedstrijd zat, maar eens op dreef toch gevaarlijk kon zijn.

Vooral het Braziliaanse trio Eduardo, Rogerio en Dos Santos zorgde voor het gevaar bij de Zwitsers.  Grasshoppers kwam meer en meer in de wedstrijd, Middlesbrough trok zich terug. De beste kans voor de pauze was nog voor Dos Santos, maar zijn schot ging maar net over.

Dos Santos schoot vooral in de tweede helft een aantal keren gevaarlijk op doel, maar zag zijn kansen vaak over vliegen.  In de 55e minuut waren het de bezoekers die de score konden verdubbelen.  Mendieta speelde Doriva vrij, maar de Braziliaan kon niet afmaken. Boro-doelman Schwarzer moest in de slotfase nog een goede kopbal van Rogerio redden.  De stand bleef 0-1.  De Engelsen doen een goede zaak, Grasshoppers werd in een mindere beginfase onmiddellijk afgestraft en faalde de gelijkmaker te maken. [AN]