Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Palermo start uitstekend in poule B
Maarten Vandenabeele

Palermo heeft een droomresultaat neergezet op de eerste speeldag in poule B van de Uefa-beker. In Israël toonden de Rosaneri zich sterker dan thuisploeg Maccabi Petah Tikva.

Al na elf minuten klommen de Italianen op voorsprong. Op een assist van Codrea kon Brienza scoren: 0-1. Pas in de absolute slotfase van de eerste helft kon de thuisploeg wat terugdoen, maar het was wel onmiddellijk raak: Golan werd in de diepte gestuurd en toonde zich sterker dan doelman Andujar, 1-1.

Na de pauze herstelden de Israëlieten het evenwicht, maar de bezoekers maakten wel een een nieuw doelpunt. Vanop grote afstand knalde Terlizzi de bal in doel: 1-2 in de 78e minuut.

Professioneel werd de wedstrijd uitgespeeld door de Sicilianen, die al meteen een grote stap richting volgende ronde zetten. [AN]