hbeHertha Berlin
lenRC Lens
Datum: 24/11/2005 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Olympiastadion
Geen doelpunten in Berlijn
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Geen doelpunten in Berlijn
Foto: © SC

Hertha Berlijn is er op eigen veld niet in geslaagd afstand te nemen van RC Lens.  Beide ploegen leken vooral bang te zijn om te verliezen, en de partij eindigde dan ook op een logisch scoreloos gelijkspel.  
 
De thuisploeg begon tegen een behoudend Lens het best aan de partij.  Grote kansen bleven echter uit en de staat van het veld maakte goed voetbal zeer moeilijk.  De Fransen vingen Hertha goed op, zodat doelman Itandje nauwelijks aan het werk werd gezet.   De beste mogelijkheid, van Rafael Nando, werd zelfs afgevlagd voor buitenspel.  Naarmate de wedstrijd vorderde ging Lens meer in zijn kansen geloven, alhoewel ook de Fransen amper reëel doelgevaar creëerden. Doelman Fiedler had weinig of geen problemen met pogingen van Keita en Hilton.  
 
Lens nam in het begin van de tweede helft de wedstrijd in handen en kwam met een kopbal van Jemaa en afstandsschot van Assou-Ekotto dicht bij de openingstreffer.  Hertha nam al snel het initiatief weer over.  Bastürk slaagde er echter niet in de bal binnen het kader te mikken en ook een poging van Boateng was niet goed gericht.  Beide ploegen leken in de eerste plaats op een gelijkspel te gokken, zodat de wedstrijd stilaan verwaterde en er vooral veel middenveldspel te zien was.  Toch viel er in blessuretijd nog bijna een doelpunt uit de lucht.  Een kopbal van Jussié ging echter net naast, zodat de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel eindigde.  Met vier ploegen met vier punten wordt het wel heel spannend in groep C. 

Europa League