Speeldag: Ronde 2
Stadion: Dinamo Stadion Moskou
Titelverdediger op rand van uitschakeling
Thomas Dubois

Dinamo Boekarest heeft vanavond verrassend CSKA Moskou verslagen met 1-0. Moskou heeft nu vijf punten uit vier wedstrijden en is nog lang niet zeker van de volgende ronde. Integendeel, er moet al veel gebeuren vooraleer ze toch nog gekwalificeerd zouden zijn. Door deze winst heeft Dinamo Boekarest nog een kans op de volgende ronde. Moskou gaat door als het al gekwalificeerde Marseille op de slotspeeldag wint van Dinamo Boekarest en Heerenveen thuis niet wint van Levski Sofia.

De thuisploeg startte het sterkst en dit vertaalde zich ook in enkele kansjes voor Galamaz, Cristea en Zicu. Moskou nam toen even het heft in handen, maar tot groot gevaar leidde dit niet. Dinamo moest winnen om nog kans te maken op de volgende ronde en dat zag je ook aan de manier van spelen. Vrank en vrij en volop gaande voor het doelpunt. Munteanu kon ook nog eens dreigen voor de rust, maar zonder succes.

In de tweede helft kwam er minder gevaar, Carvalho kwam voor Moskou het dichtst bij een doelpunt. Aan de overkant was de efficiëntie er wel. Munteanu scoorde van dichtbij. Het werd nog bijna 2-0 in het slot van de wedstrijd, maar het schot van Daouda werd gered. [AN]