Speeldag: Ronde 2
Stadion: Olympiastadion
Hertha en Boekarest tevreden
Philippe Crols

In groep c was het nog spannend. Vier van de vijf ploegen mochten onderling nog gaan uitmaken wie mocht overwinteren in Europa. Halmstad was immers al langer uitgeschakeld en was donderdag vrij. Lens troefde Sampdoria in extremis af en Hertha Berlijn en Steaua Boekarest deelden de punten en mogen dus ook naar de volgende ronde. Berlijn - Boekarest was trouwens niet echt een boeiende wedstrijd.

Zowel Hertha Berlijn als Steaua Boekarest hadden in Berlijn genoeg aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Het 0-0-eindresultaat kon men dus moeilijk onverwacht noemen. Ondanks dat de thuisploeg in de aanvangsfase de betere ploeg was kwam het eerste noemenswaardige doelgevaar toch van de Roemeense ploeg. Een vrijschop van Bostina werd door Fiedler in hoekschop gebokst. Even later was Boateng voor de thuisploeg toch ook eens gevaarlijk. Berlijn had gedurende de hele eerste helft het meeste balbezit, maar de Roemeense counters zorgden steeds voor onrust in de Berlijnse defensie. Net voor rust claimde de thuisploeg wel een strafschop na hands in het zestienmetergebied, maar scheidsrechter Vink negeerde het protest. Rusten deed men in Berlijn met 0-0 na een niet echt slechte eerste helft, maar vooral de doelkansen bleven uit.

Net na rust was Boekarest dicht bij de openingstreffer. Radoi schoot rakelings naast. Net daarna kopte Iacob ook nog eens op de paal en dus kwam Hertha weer goed weg. Na een uur kon dan ook de thuisploeg nog eens dreigen. Marcelino zag zijn schot al bij al makkelijk gered worden. Boekarest was wel de betere ploeg in die tweede helft en Fiedler moest nog eens redding brengen op een poging van Radoi. In het laatste kwartier zorgden geen van beide ploegen nog voor gevaar en daar hadden noch Boekarest nocht Berlijn iets op tegen. Het bleef 0-0 en dus gaan beide ploegen door. De ruim 15.000 aanwezige toeschouwers in een kil stadion hadden allicht wel meer verwacht.