Stadion: Marakana Belgrado
Basel in extremis langs Rode Ster
Anthony Van der Planken

FC Basel heeft donderdagavond de verlieswedstrijd tegen Strasbourg rechtgezet. De Zwitsers wonnen op het veld van Rode Ster Belgrado dankzij een late treffer van Rossi.

Het was de thuisploeg die het beste startte, ondanks het feit dat de wedstrijd voor gesloten deuren werd gespeeld.
Marko Peroviæ, Nikola Žigiæ en Boško Jankovi probeerden elk een keertje, maar de Zwitserse doelman verschalken lukte aanvankelijk niet. In de 25e minuut kon Purovic dan toch de verdiende voorsprong op het bord zetten. Lang duurde het Servische feestje echter niet, want Basel kwam al gauw langszij via een penalty van Delgado.

Ook in de tweede helft toonde Rode Ster zich het betere team, maar de verdiende tweede treffer kwam er niet. Het was integendeel Basel dat nog wist te scoren. Vier minuten voor het einde zette Julio Rossi de belangrijke 1-2 op de bordjes. Meteen de eerste zege van Basel in de groepsfase van de Uefa-beker.