Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu
Rapid Boekarest wint zonder glans
Thomas Dubois

Rapid Boekarest is sterk gestart aan de Uefa-beker, het won thuis met 2-0 van Rennes. Voor de coach van Rennes, Bölöni was het een onprettig terugzien met zijn thuisland. Hoewel hij verklaarde dat de Ligue 1 nog steeds het belangrijkste is, is een overwinning Europees goed meegenomen en uitstekend voor het zelfvertrouwen.

Rennes, met Frei en Edman aan de aftrap, begon nochtans niet slecht aan de wedstrijd. Monterrubio, Utaka en Frei kregen een uitstekende kans, maar telkens ging de bal naast of werd deze gered door keeper Coman. Rennes was de betere ploeg, maar toch was het de thuisploeg die drie minuten voor rusten op voorsprong kwam. Niculae kon een center van Ilyes op de volley nemen en zo keeper Pouplin verslaan.

In de tweede helft ging Rennes met schoten van Utaka en Yoann terug volop in de aanval. Zonder enig succes. Ook Frei kon nog eens aanleggen, maar met hetzelfde resultaat. Wie kansen creëert en niet scoort, krijgt dan vaak het deksel op de neus en ook deze keer was dat het geval. Buga scoorde de bevrijdende 2-0.

Rapid won op een diefje en onverdiend, maar in voetbal telt alleen het resultaat en zo blijft Rennes na twee wedstrijden puntenloos achter. [AN]