Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille groepswinnaar, Boekarest out
Thomas Dubois

Dinamo Boekarest is er niet in geslaagd zich in groep F te kwalificeren voor de volgende ronde van de Uefa-beker. Het verloor in Marseille met 2-1. Het moest winnen en deed dat niet en eindigt zo met vier punten op een gedeelde vierde plaats met CSKA Moskou. Marseille is groepswinnaar met negen punten. In groep F eindigt Levski Sofia op de tweede plaats en is dus één van de acht mogelijke tegenstanders van Club Brugge.

Boekarest begon het best aan de wedstrijd, Margaritescu kon schieten, maar Barthez redde met de voet. Van dan af aan ging het spel goed op en neer. Nasri’s schot werd afgeblokt. Aan de overkant schoot Niculescu maar net over. Geleidelijk aan nam Marseille het overwicht over. Dat leverde vijf minuten voor de pauze de 1-0 op via Cesar, die een hoekschop binnenkopte. En nog voor de rust werd het 2-0 via Delfim. Boekarest zocht naar een antwoord en kon de aansluitingstreffer scoren via de bedrijvige Niculescu. Dat volstond echter niet en zo verliest Boekarest zijn laatste wedstrijd in de Uefa-beker.  [AN]