Speeldag: Ronde 2
Own goal Djuric bezorgt Hertha overwinning
viki meeuwis

Halmstad BK – Hertha BSC: 0-1

Hertha had met flink wat problemen te kampen in de aanloop naar de wedstrijd. Twee opeenvolgende wedstrijden verloren in de Bundesliga, de laatste tegen staartploeg Arminia Bielefeld en verschillende spelers die geblesseerd zijn. Daar kwam nog een inderhaast belegde crisismeeting op dinsdag bovenop. De aanleiding daartoe was de kritiek die de Braziliaanse sterspeler Marcelinho had geuit op verschillende van zijn ploegmaats. Volgens hem denken de meeste van hen teveel aan de nationale ploeg en te weinig aan Hertha BSC met de slechte resultaten tot gevolg. Trainer Götz moest vanavond de middenvelders Niko Kovac en Gilberto missen. De Kroaat Marko Pantelic was niet speelgerechtigd. Halmstad daarentegen kon op zijn volledige bezetting rekenen, inclusief de vlot scorende spits Thorvaldsson.

Hertha begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 11e minuut kwam de eerste doelkans voor Hertha via Schröder maar keeper Conny Johansson wist de bal netjes op te vangen. Enkele minuten later brak Marcelinho los maar de grensrechter zag hem buitenspel staan. Op de twintigste minuut gaf Yildiray Bastürk een vrije trap weg nadat hij Preka iets te hard tackelde. Op het half uur weer een doelpoging van Schröder maar de verdediging van Halmstad kon het schot blokkeren. Beide ploegen gingen de rust in met 0-0.

Na de rust kwam Halmstad iets sterker naar voren. Vooral in de eerste tien minuten. Dusan Djuric met twee pogingen. De eerste werd door de verdediging afgestopt, de tweede via een corner werd door keeper Fiedler tegengehouden. Hertha begon dan het tempo op te drijven. In de 56e minuut krijgt Halmstad een vrije trap tegen na een fout van Thorvaldsson op Dardai. Fathi kon de bal met zich meenemen richting doel maar er werd gevlagd voor buitenspel. Een fout van Jensen zorgde minuten later weer voor een vrijschop voor Hertha. De poging van Bastürk eindigde in de muur. De volgende tien minuten hadden zowel Marcelinho als Dardai een mooie kans op doel maar keeper Johansson was alert. In de 66e minuut een zeldzame kans voor Halmstad via Dusan Djuric maar Fiedler liet zich niet verrassen.
De druk die Hertha toonde kon niet zonder resultaat blijven.  In de 67e minuut kwam Zecke Neuendorf in het strafschopgebied van Halmstad en lanceerde een schot op doel maar de hoek was te scherp. De Duitsers kregen hulp uit onverwachte hoek want de bal kwam op het been van Dusan Djuric terecht die de bal verder in doel werkte. Halmstad kwam zo via een own goal met 1-0 achter.
Amper drie minuten later was het Bastürk die op doel schoot maar Conny Johansson was hem te snel af. Drie minuten voor rust nog een grote kans voor Marcelinho maar zijn schot eindigde op de dwarslat. De beste kans voor de Zweden kwam er in de 88e minuut via Andreas Johansson maar zijn poging eindigde in het zijnet.

Al bij al was Hertha de betere ploeg, hoewel Halmstad in de tweede helft bleef aandringen.

Halmstad: Johansson, Per Johansson (’86 Delani), Jönsson, Preko (’74 Ingelsten), Svensson, Thorvaldsson, Zvirgzdauskas, Johansson, Djuric, Ankley (‘ 74 Joel Johansson), Jensen

Hertha BSC: Fiedler, Friedrich, Van Burik, Schröder, Simunic, Fathi, Dardai, Zecke (’90 Marx), Yildiray Bastürk, Marcelinho, Rafael (Okoronkwo)

Doelpunten: Djuric (’67 ; 0-1 og)

Gele kaarten: Friedrich, Bastürk