paoPAOK
stuVFB Stuttgart
0-1
0-2
91' Daniel Ljuboja (pen)
Datum: 24/11/2005 17:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Stuttgart in dolle vijf minuten naar winst
Thomas Dubois

In groep G van de Uefa-beker is Stuttgart donderdagavond met 1-2 gaan winnen op het veld van het Griekse PAOK. De Grieken hadden lang uitzicht op puntengewin, maar in de slotfase sloeg Stuttgart genadeloos toe en nam het zo de drie punten mee naar Duitsland. Met twee wedstrijden gespeeld te hebben heeft PAOK nog steeds nul punten, Stuttgart heeft na drie wedstrijden zes punten en staat tweede in de groep.

Het zijn gouden drie punten voor Stuttgart-coach Trapattoni wiens toekomst aan een zijden draadje hangt. De eerste helft was gelijkopgaand met kansen aan beide kanten. Tomasson testte Fernandez' reflexen. De Kameroense international Feutchine kreeg enkele minuten voor tijd een vrije kopkans, doelman Hildebrand van Stuttgart stond echter pal. Kort na rust werd het dan toch 1-0 via Karipidis.

De partij kantelde wanneer Meissner rood kreeg. Ondanks de man-minder-situatie ging Stuttgart volledig voor de gelijkmaker. En die kwam er ook via Ljuboja, een afstandsschot belandde heerlijk in doel. In de laatste minuut kreeg Stuttgart nog een strafschop die feilloos door Ljuboja werd omgezet. Stuttgart op een diefje naar de winst.  [AN]