Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stade de la Meinau
Strasbourg wint van een moedig Tromsø

Strasbourg – Tromsø: 2-0

Strasbourg begon met goed aan de wedstrijd maar de verdediging van Tromsø was alert. Op het kwartier counterde Tromsø waardoor Essediri zich op rechts kon vrij spelen. Zijn lage pass naar Ademolu werd door Devaux geblokkeerd. Met iets meer dan twintig minuten gespeeld kwam de eerste echte kans voor Strasbourg. Aanvoerder Pagis kwam vanop de linkerkant gedribbeld en schoot de bal net over de doellat. Op het half uur kreeg Strasbourg een vrije trap mee vanop dertig meter. Devaux nam die maar de bal strandde een halve meter voor doel.
Tromsø bleef aandringen. Bjørn Johansen met een steekpasje naar Strand. Die verloor even zijn evenwicht waardoor het schot afweek en in plaats van in het doel recht in de armen van de keeper terecht kwam. Strasbourg had nog steeds het meeste balbezit en een doelpunt was dan ook een logisch gevolg. Pagis werd vrijgespeeld vanop links en kwam oog in oog met keeper Hirschfeld te staan, Pagis mikte goed en schoot de bal mooi over een uitstormende Hirschfeld, 1-0 voor Strasbourg.

Op enkele minuten voor de pauze weer een goede kans voor de Fransen. De eerste keer op de counter, Lacour met een schot in het strafschopgebied maar zijn doelpoging was te zwak en ging langsvoor. Diané kwam opzetten vanop rechts en schoot laag over het veld naar doel. Hirschfeld gooide zich op de bal maar die rolde verder naar Arrache die volkomen vrij stond. Arrache verzuimde echter om het af te maken en schoot de bal hopeloos hoog over het doel.

Na de rust was het Tromsø dat het beste begon. De Noorse ploeg zette Strasbourg meer onder druk en dat resulteerde in enkele kansen. Eerst Essediri die de bal laag in doel probeerde te krijgen, de verdediger van Strasbourg probeerde het schot te blokkeren maar deed de bal afwijken naar Ademolu. Die zond de bal terug in het veld waarna Bernier de bal in doel probeerde te koppen, maar keeper Cassard kon de bal opvangen. Met tien minuten gespeeld gaf Yndestad een goede pass naar Ademolu. Die knalde de bal in het doel van Strasbourg maar het doelpunt werd afgekeurd, de lijnrechter had al voor offside gevlagd.

Nog geen vijf minuten later weer een poging van Ademolu, die volledig vrij stond en richting doel trok. De bal trof echter de paal en weg was de kans op de gelijkmaker. Tegen de gang van het spel in werd het 2-0 in de 67e minuut. Arrache kon de verdediging van de Noren passeren en zette Pagis op weg naar het doel. De aanvoerder met een laaggeplaatst schot in de rechterhoek waar keeper Hirschfeld onmogelijk bij kon.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg invaller Karlier nog een kansje maar de keeper van Tromsø was er snel bij. Ademolu met een geweldig schot op doel, Cassard moest alles uit de kast halen om te zorgen dat de bal niet over de doellijn ging. Strasbourg won maar niet geheel verdiend.

Waar Strasbourg in de eerste helft het overwicht had, was dat voor Tromsø het geval in de tweede helft, maar het zijn de doelpunten die tellen, niet de inzet. De Noren verliezen zo hun tweede wedstrijd op rij in groep E.