Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Alkmaarders winnen in Bulgarije
Dirk Pieters

AZ blijft het goed doen in de Uefa-beker. De Alkmaarders wonnen op het veld van Litex Lovech met 0-2. Na drie duels heeft AZ zeven punten en daarmee is het zeker van een plaats in de volgende ronde.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Al na tien minuten kopte Barry van Galen de 0-1 op het bord. De voorzet was van aanvaller Danny Koevermans, die voor het eerst dit seizoen in de basis begon. De thuisploeg speelde zeker niet slecht, maar scoren, met keeper Henk Timmer in het doel, leek in de eerste helft niet te lukken. De thuisploeg kwam enkele keren dicht bij een doelpunt, maar doelman Timmer speelde een zeer goede wedstrijd.

In de tweede helft veelal hetzelfde spelbeeld. Lovech bleef gevaarlijk op stilstaande fases. Na een dik uur kreeg Robert Popov rood, en mocht vroegtijdig gaan douchen. Een zege voor AZ, want de thuisploeg begon meer en meer te drukken. AZ kreeg wat meer ademruimte en de bevrijding kwam uiteindelijk vlak voor het einde. Tarik Sektioui wist op aangeven van Stein Huysegems de bal binnen te tikken de overwinning te verzekeren.

De eerste plaats in de poule zal gaan tussen Middlesbrough en AZ. De Nederlanders moeten in de volgende ronde tegen Grasshoppers één keer meer scoren dan de huidige koploper Middlesbrough. De Engelsen spelen tegen Litex Lovech. [VI]