Stadion: Brondby Stadion
Brøndby wint maar zonder glans
viki meeuwis

Brøndby – Maccabi Petah Tikva: 2-0

Brøndby maakte een nerveuze indruk bij de aanvang van de wedstrijd. Weinig passes die goed aankwamen en de afwerking voor doel liet veel te wensen over. Maccabi Petah-Tivka is zeker geen grote ploeg maar hield wel lang goed stand.

Brøndby was in de eerste helft het meest in balbezit maar pas tegen de pauze kon de thuisploeg dreigen. Kansen waren er voor Thomas Rasmussen en Kasper Lorentzen, die echter niet ten volle benut werden.

Na de rust begon Brøndby meer tempo in de wedstrijd te brengen en de bezoekers onder druk te zetten. De aanvallers mochten dan wel komen opzetten, de verdediging, met name Per Nielsen en Trond Andersen, lieten een eerder onzekere indruk na. Gelukkig voor de ploeg van trainer Laudrup kwam Maccabi de nodige scherpte en controle te kort.

In de 67e minuut zond Thomas Rasmussen een inworp ver het veld in. Ganon probeerde de bal weg te koppen maar dat mislukte en in plaats daarvan kwam de bal vlak voor de voeten van Markus Lantz terecht. Die had de bal maar in doel te plaatsen, zo kwam Brøndby met wat geluk op een 1-0 voorsprong.

Nog geen kwartier erna kwam Brøndby goed weg toen Trond Andersen vast werd gelopen en keeper Kasper Ankergren het schot van Ederi moest blokkeren. Brøndby kreeg uiteindelijk toch nog meer greep op de wedstrijd. Zeven minuten van het einde zond Markus Lantz een lange bal naar Johan Absalonsen die de bal mooi over de doellijn werkte, 2-0 voor Brøndby. De Denen belanden zo voorlopig op de tweede plaats in groep B.