stuVFB Stuttgart
shaShakhtar Donetsk
Datum: 03/11/2005 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Shaktar verslaat Stuttgart
Thomas Dubois
| 0 reacties
Shaktar verslaat Stuttgart
Foto: © SC

Shaktar Donetsk, de grote killer vorig seizoen in de voorrondes van de Champions League voor Club Brugge is vanavond gaan winnen met 0-2 in het Duitse Stuttgart.  Fernandinho en Marica scoorden voor Donetsk.
 
De thuisploeg begon het sterkst aan de wedstrijd, Tomasson kon aanleggen maar zijn schot ging naast de paal. Ook Tiffert en Ljuboja konden aanleggen zonder veel succes, Shutkov stond heel degelijk te keepen. Op het halfuur waren het dan de bezoekers die tegen de gang van het spel in op voorsprong kwamen. De Kroaat Srna kon zich doorzetten en de perfecte voorzet afleveren voor Fernandinho die keeper Heinen versloeg.
 
Trapattoni wist dat er iets zou moeten gebeuren en met Cacau bracht hij er nog een extra spits in. Veel hielp het allemaal niet, het spel van Stuttgart was te stereotiep en de weinige kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Voor Shaktar kon Brandao schieten maar die zag zijn poging gered worden. In de slotfase kon Shaktar toch nog de score uitdiepen, Tymoschuk met de inspanning en Marica werkte fraai af.
 
Voor Shaktar is het meteen de tweede overwinning op rij en het staat zo op de leiderpositie in groep G. Stuttgart en Boekarest delen de tweede en derde plaats met drie punten terwijl Rennes en PAOK Saloniki nog nul punten hebben. Saloniki heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Europa League