Halmstads BK
samSampdoria
Datum: 24/11/2005 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Samp te sterk voor Halmstads
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Samp te sterk voor Halmstads
Foto: © SC

Na de 0-0 uit de eerste wedstrijd tegen Steaua Boekarest kon Sampdoria maar beter een resultaat neerzetten in Zweden tegen Halmstads. De mannen van Novellino slaagden in die opdracht en namen de drie punten mee naar Genua.

De Italianen startten het sterkst maar na de openingsfase herstelde de thuisploeg het evenwicht. Vooral de hevige regen en het zware veld waren haar bondgenoot. Na 18 minuten klom Halmstads op voorsprong: Djuric vloerde Castellazzi vanop afstand, 1-0. Lang duurde het niet voor de Blucerchiati de klap te boven kwamen. Net voorbij het halfuur pakte Volpi (foto) uit met een grondscherende vrije trap en doelman Johansson had het nakijken: 1-1. Castellazzi moest daarna nog een paar keer gepast optreden.

Na de pauze groeiden de bezoekers. Het werd eenrichtingsverkeer en het doelpunt van Diana was dan ook geen verrassing. Hij kopte een voorzet van de ingevallen Tonetto binnen: 1-2. Beide ploegen waren toen al zwaar vermoeid door de weersomstandigheden. In de slotfase nam Bonazzoli alle twijfel weg: ook hij kopte de bal voorbij Johansson, 1-3. [AN]

Europa League