Datum: 24/11/2005 21:15
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Estadi Olimpic de Montjuic Barcelona
Moisés redt punt voor Espanyol
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Moisés redt punt voor Espanyol
Foto: © SC

Espanyol Barcelona is er in extremis in geslaagd een gelijkspel af te dwingen tegen Palermo. In blessuretijd zorgde Moisés voor de verdiende gelijkmaker.  Net voor de rust had Mariano Gonzalez de bezoekers op voorsprong gebracht.  
 
Palermo was zonder Terlizzi, Messioli, Santana en Pepe naar Barcelona gereisd.  Doelman Guardalben was wel opnieuw fit.  Espanyol kon geen beroep doen op LopoFredson en Tamudo startten op de bank, net als doelman Kameni.  Na een evenwichtig wedstrijdbegin nam een gretig Espanyol de wedstrijd in handen.  De Catalanen hadden het echter moeilijk om spits Jonathan in stelling te brengen.  Palermo hield het achteraan goed gesloten en kwam er af en toe gevaarlijk uit.  Espanyol-doelman Iraizoz had weinig moeite met een kopbal van Makinwa, maar moest zich net voor de rust gewonnen geven op een mooie volley van Gonzalez.  De Italianen mochten zich met een verrassende voorsprong naar de kleedkamers begeven.
 
Na de rust ging de thuisploeg meteen op zoek naar de gelijkmaker.  Jonathan miste een uitstekende kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.  De Italianen speculeerden nu volop op de counter, maar kwamen er nog zelden uit.  De thuisploeg bleef aandringen en kwam in de 83e minuut dicht bij de gelijkmaker.  Doelman Guardalben pakte echter uit met en schitterende redding op een goed schot van invaller Fredson.  In blessuretijd kwamen de Catalanen toch nog verdiend op gelijke hoogte.  Moisés werkte een vrije trap van De la Peña tegen de netten en redde een belangrijk punt voor zijn team.  Palermo is met vijf punten wel leider, maar is nog lang niet zeker van de volgende ronde. Voor Espanyol ziet het er met één punt minder en een wedstrijd minder gespeeld goed uit.  

Europa League