Speeldag: Ronde 2
Stadion: RSK Olympyiskyi
Shakhtar verdiend voorbij Grieks PAOK
Kevin Pieters

In groep G stond onder andere het duel tussen Shakhtar Donetsk en het Griekse PAOK op het programma.  Shakhtar had de opdracht gekregen van trainer Lucescu om het thuisvoordeel in deze confrontatie optimaal te benutten.  Een penaltydoelpunt bleek voldoende om PAOK opzij te zetten.  Een verslag.

De Oekraïners begonnen zeer gretig aan de wedstrijd. Al in het eerste halfuur creëerde de thuisploeg een reeks kansen via Duljaj en Srna, maar zij botsten op een sterk keepende doelman Fernandes.  De Grieken moesten het merendeel van de wedstrijd ondergaan en de eerste kans van de bezoekers kwam er pas na het halfuur, maar Shutkov (Shakhtar) werd nauwelijks opgewarmd door de pogingen van de Grieken.

Een dominante eerste helft voor de Oekraïners die, ondanks de vele kansen, voorlopig niet efficiënt genoeg waren om een verdiende voorsprong uit te bouwen.  Met de brilscore doken beide ploegen de kleedkamers in.

De tweede helft was een kopie van de eerste 45 minuten.  Heel wat kansen van Shakhtar werden opnieuw de nek omgewrongen. Elano en Brandao (foto) wisten eveneens de netten niet te vinden.  Uiteindelijk kregen de Oekraïners in de 68e minuut de ideale kans om op voorsprong te komen.  Scheidsrechter Kelly wees naar de stip na een fout op Blumer.  Brandao nam zijn verantwoordelijkheid op en zorgde voor de opluchting.  Hij plaatste de bal mooi in de linkerhoek: 1-0.  Het spelbeeld veranderde na het openingsdoelpunt nauwelijks.  De Grieken werden na 90 minuten uit hun lijden verlost.  Een verdiende overwinning voor Shakhtar.  Enige kritiek: té veel kansen werden verspeeld. [AN]