Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Tromso pakt eerste punten
Anthony Van der Planken

Tromso heeft donderdagavond zijn eerste Uefa-bekerpunten gepakt. Het klopte Rode Ster Belgrado met 3-1.

Het waren niet toevallig de Noren die als eerste op voorsprong kwamen. Kibebe scoorde na 22 minuten de openingstreffer. Rode Ster liet zich echter niet doen en profiteerde van de euforie van Tromso door amper twee minuten na de 1-0 al gelijk te maken. Het was Zigic die de gelijkmaker aantekende.

Tromso bewees echter dat het de Uefa-beker waard is en knokte zich opnieuw naar de voorsprong. Ole Martin Ã…rst, ex-Standard, scoorde op slag van rust de 2-1. De bezoekers leken opnieuw meteen gelijk te maken, maar Walltin belette dat met een broodnodige tussenkomst. Een cruciale redding, want het was meteen ook de laatste kans voor de bezoekers. De penaltytreffer van Ã…rst een kwartier voor tijd was enkel nog voor de statistieken.