Speeldag: Ronde 2
Stadion: Luzhniki
Marseille feest, Lens treurt
Tonnelier Caroline

Olympique Marseille heeft in zijn eerste wedstrijd in de poules van de Uefa-beker voor een verrassing van formaat gezorgd.  De Fransen haalden het met 1-2 op het veld van titelverdediger CSKA Moskou.  Lens beleefde met een 4-0 nederlaag tegen Steaua een heel wat minder leuke avond.

Olympique Marseille begon goed aan zijn wedstrijd tegen CSKA Moskou en kwam in het midden van de eerste helft verdiend op voorsprong.  Lamouchi opende de score op aangeven van Taiwo.  De Moskovieten slaagden er amper in een goede actie ineen te knutselen en moesten zich beperken tot enkele afstandsschoten.  Zeven minuten voor de rust werd het zelfs nog 0-2 voor de bezoekers.  Niang trapte een voorzet van Oruma hoog voorbij Akinfeev.

De thuisploeg ging in het begin van de eerste helft meteen op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg na een fout van Taiwo vanop 11 meter dé kans op de 1-2.  Barthez stopte de strafschop van Ignashevich echter.  De flamboyante doelman hield later in de tweede helft ook Samodin en Aldonin van een tegentreffer.  Barthez moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven toen invaller Love een voorzet van de 16-jarige Salugin, eveneens een invaller, de 1-2 tegen de netten prikte.  Met nog tien minuten voor de boeg ging de thuisploeg nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Marseille hield zijn voorsprong vast en mocht zo met drie belangrijke punten naar huis.

Lens deed het heel wat minder goed op het veld van Steaua Boekarest.  De Roemenen waren in de competitie nog ongeslagen op eigen veld en deden ook Europees hun sterke thuisreputatie alle eer aan.  Steaua kwam nog voor het eerste kwartier voorbij was op voorsprong dankzij een kopbal van Iacob.  Drie minuten later leek de wedstrijd al gespeeld toen Goian een corner van Bostina voorbij Itandje werkte.  De bezoekers lieten de moed echter niet zakken, maar Keita en Diarra slaagden er niet in de bal tussen de palen te mikken.  Twee minuten voor de rust was het helemaal over en out voor de Fransen.  Dica verschalkte met een schitterend schot in de rechterbenedenhoek voor de derde keer doelman Itandje.

Na de pauze was de aanvalshonger van Steaua nog steeds niet gestild.  Gillet hield aanvankelijk Nesu aanvankelijk nog van de 4-0, maar even later was het opnieuw raak.  Dica zorgde met zijn tweede van de avond voor de zware eindcijfers.  Tot overmaat van ramp eindigde Lens de wedstrijd nog met tien man na de uitsluiting van Aruna.  De Ivoriaan moest na twee gele kaarten in een kwartier tijd vroegtijdig het veld verlaten.