Lokomotiv Moskou
espEspanyol Barcelona
0-1
Datum: 19/10/2005 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Stadion: Lokomotiv Stadion
Espanyol doet een goede zaak
Dirk Pieters
| 0 reacties
Espanyol doet een goede zaak
Foto: © SC

Ook vandaag was er al een wedstrijd in de Uefa-beker. Het Spaanse Espanyol nam het op tegen Lokomotiv Moskou.
De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd, maar het moest opboksen tegen de vijfmansverdediging van Espanyol. De grootste kansen waren dan ook voor de thuisploeg, Igor Lebedenko, Malkhaz Asatiani en Aleksei Bugaev kregen de bal niet voorbij de bezoekende doelman. Beide ploegen mochten gaan rusten na een scoreloze eerste helft.

Vlak na de koffie was er een knal van Fredson Camara Pereira, doelman Ovchinnikov kon de bal niet onder controle houden. Wie anders dan Tamudo was er als de kippen bij om de bal in doel te leggen. De thuisploeg trok nu volledig in de aanval, maar de sterke verdediging van de Spaanse club gaf geen krimp. In de allerlaatste minuut was en een krachtige kopstoot van Lebedenko, maar zijn poging ging centimeters over het doel.

Espanyol doet een goede zaak in de groepsfases. De man in vorm, Tamudo, zorgde voor het beslissende doelpunt. De Spaanse club is in de volgende ronde vrij. Voor Moskou ziet het er een pak minder goed uit, de Russische ploeg moet volgende keer op bezoek bij Palermo. [AN] 

Europa League