Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stade Felix Bollaert
Lens in slotminuut voorbij Sampdoria
Philippe Crols

Ook in groep c viel donderdagavond de beslissing over welke clubs ook na de winter nog in Europees verband mogen verder spelen. In deze groep is die eer weggelegd voor Steaua Boekarest, Lens en Hertha Berlijn. Sampdoria werd woensdagavond uitgeschakeld en Halmstad was al langer zeker dat het na de winter niet meer Europees in actie zou komen. Lens bekert dus voort en daar zag het lange tijd niet naar uit. Jemaa wist pas in de slotminuut de kwalificatie te bewerkstelligen.

Lens begon in eigen huis aan de partij tegen Sampdoria in de wetenschap dat waarschijnlijk enkel een overwinning goed genoeg zou zijn voor de kwalificatie. De Fransen, met Aruna Dindane in de basis, begonnen dan ook sterk. Al na tien minuten leidde dat tot het openingsdoelpunt. Na mistasten in de Italiaanse verdediging kreeg Thomert de bal voor de voeten. Die lobde de bezoekende doelman en de 1-0 stond op het bord. Toch wist Sampdoria na 25 minuten het evenwicht te herstellen. Flachi wist de bal mooi in een tijd voorbij Itandje te kegelen, 1-1. Diezelfde Flachi was net voor de rust nog dicht bij de 1-2, maar zijn inzet vond de paal op weg naar de voorsprong.

Na rust ging Lens er met volle goede moed tegenaan, maar zonder al te veel kansen af te dwingen. Ook Aruna Dindane slaagde daar niet in en mocht een kwartier voor tijd de kleedkamers gaan opzoeken. Dan maar een slotoffensief van de Fransen zullen vele supporters gedacht hebben, maar die kwamen bedrogen uit. Er waren helemaal geen kansen te noteren in die slotfase. In de eerste minuut van de toegevoegde tijd gebeurde dan iets waar niemand nog rekening mee had gehouden. Jemaa ging achter een diepe bal aan en wist vanuit een scherpe hoek de bal nog binnen te schieten en zo Lens een ronde verder te brengen. Bij Sampdoria wisten ze natuurlijk dat de kwalificatie helemaal werd weggegeven en dat leidde tot de nodige frustratie, zonder rode kaarten tot gevolg. Lens mag dus wel nog verder bekeren na de winter. Voor Sampdoria zit het Europees avontuur erop.