Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma en Strasbourg in evenwicht
Tonnelier Caroline

AS Roma is op eigen veld niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Strasbourg.  De Fransen waren zelfs lang de betere ploeg en kwamen verdiend op voorsprong via Bellaid. Cassano zette de 1-1 eindstand op het bord.

Bij Roma keerde Cassano terug in de basis.  Mancini was niet beschikbaar.  Strasbourg kon geen beroep doen op Le Pen, die wellicht out is voor de rest van het jaar.  De eerste grote kans was voor de Fransen, maar het schot van Farnerud was niet goed genoeg gericht.  Op het kwartier kwam ook Roma dicht bij de openingstreffer.  Nonda kon van dichtbij binnenkoppen, maar mikte iets te hoog.  Strasbourg was duidelijk de betere ploeg en het Franse overwicht resulteerde ook in de beste kansen.  Gmamadia trapte in het zijnet, terwijl Farnerud doelman Carci op zijn weg vond.  Toch kwam ook AS Roma er gevaarlijk uit.  Puydebois moest tot twee keer toe een knappe redding uit zijn mouwen schudden op pogingen van Totti en Aquilan.  Ondanks de kansen over en weer bleef het 0-0 tot aan de rust.

AS Roma begon het best aan de partij, maar lang duurde het Italiaanse initiatief niet.  In de 52e minuut was het zelfs Strasbourg dat via Bellaid op voorsprong kwam.  De thuisploeg bleek aangeslagen na deze tegentreffer en had het moeilijk om nog een deftige aanval op te zetten.  Toch kwamen de Italianen in de 73e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van de wederoptredende Cassano.  Roma ging zelfs nog op zoek naar de winnende treffer, maar dat zou een veel te hard verdict geweest zijn voor Strasbourg.  Beide ploegen behouden met dit gelijkspel een uitstekende kans op kwalificatie voor de volgende ronde.