Dinamo Boekarest
heeHeerenveen
Datum: 20/10/2005 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Heerenveen houdt stand in Boekarest
Dirk Pieters
| 0 reacties
Heerenveen houdt stand in Boekarest
Foto: © SC

Dinamo Boekarest, op papier de zwakste ploeg van de groep, kwam tegen het Nederlandse Heerenveen niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel.  

Dinamo Boekarest nam het initiatief vanaf de eerste tot de laatste minuut. De eerste kansen kwamen dan uiteraard van de thuisploeg. Ianis Zicu kon niet scoren, de aanvaller vond doelman Boy Waterman op zijn weg. Diezelfde Zicu kreeg nog enkele kansen, maar het ontbrak de speler steeds aan een beetje geluk. Bij Heerenveen stond verdediging uitstekend te spelen en mochten de Nederlanders gaan rusten met een 0-0 stand.

Ook na de pauze veranderde er niets aan het spelbeeld. Dinamo bleef kansen verkwisten en Heerenveen probeerde met man en macht te verdedigen. Ook een extra aanvaller bij de thuisploeg bracht geen beterschap. Florentin Petre was er nog het dichtst bij, maar vond het net niet.
 
Een knappe prestatie van Heerenveen, want Dinamo Boekarest was in de vorige Uefa-bekerronde thuis met 5-1 te sterk voor het Engelse Everton. Voor Boekarest is er nog niets ernstig gebeurd, de club lijkt sterk genoeg om zich alsnog te kwalificeren in groep F. [AN]

Europa League