Speeldag: Ronde 2
Stadion: Viking Stadion Jattavagen
Slavia Praag doet goede zaak
Anthony Van der Planken

Slavia Praag heeft een uitstekende zaak gedaan in de poulefase van de Uefa-beker. De Tsjechische vice-kampioen speelde 2-2 gelijk bij het Noorse Viking.

Toch kwam dat puntengewin allesbehalve makkelijk tot stand. Slavia moest het grootste deel van de wedstrijd achtervolgen. De Tsjechen kwamen iets voor het halfuur op achterstand door een doelpunt van Nhleko. Nhleko scoorde eerder al de beslissende 1-0 tegen AS Monaco en bracht ook dit keer zijn team verdiend op voorsprong. Viking ging op zoek naar een tweede treffer, maar bij de rust stond de nauwe marge nog steeds op het bord.

Dat de marge wel erg nauw was, bewees Slavia na de pauze. De Tsjechen, die zich de Champions League – uitschakeling tegen Anderlecht meer en meer beklagen, kwamen op gelijke hoogte dankzij een treffer van Vlcek. Dat feestje duurde echter niet lang, want de indrukwekkende Gaarde scoorde vier minuten later alweer de 2-1. De Noren leken stand te houden, tot een schot van Piták zes minuten voor het einde alsnog voor een puntendeling zorgde.

Slavia doet zo een uitstekende zaak, met vier punten uit twee wedstrijden zijn ze volop in de running voor de volgende ronde. Viking heeft ook vier punten, maar heeft al drie wedstrijden achter de rug. Slavia heeft met Monaco thuis en Hamburg uit wel nog twee lastige affiches op het programma staan, terwijl Viking naar het puntenloze CSKA Sofia moet.