Empoli
torTorino
Datum: 25/11/2007 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadio Carlo Castellani
Opnieuw voetbal in Italië
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Opnieuw voetbal in Italië
Foto: © SC

Na een onderbreking van 2 weken, door interlandvoetbal en de stop n.a.v. de dood van Gabriele Sandri, trekt het Italiaanse voetbal zich weer op gang. De dertiende speeldag heeft op het eerste gezicht geen topwedstrijden te bieden en is een opstapje naar de volgende speeldag, waarbij de toppers elkaar bekampen.

Juventus neemt het zondagavond op tegen Palermo in de misschien wel mooiste affiche van de speeldag. De Bianconeri kunnen, na twee opeenvolgende gelijke spelen, een overwinning goed gebruiken. Ranieri kan uit bijna zijn volledige kern kiezen: enkel de geblesseerden Andrade en Grygera en de geschorste Chiellini zijn onbeschikbaar. Het type-elftal van de jongste weken ondergaat weinig wijzigingen: Criscito krijgt wellicht de plaats van Chiellini. Achteraan draaft waarschijnlijk Zebina (foto) op: Juve is de Fransman liever kwijt dan rijk en hoopt dat de verdediger zich in de kijker wil spelen voor enkele ploegen.
De Sicilianen staan op de zesde stek. Het vijfmansmiddenveld van coach Colantuono moet weerstand bieden aan de aanvalsgolven van Juve. Voorin geen Miccoli: de pocketaanvaller, ex-Juve, ondervindt nog te veel hinder van een blessure.

Leider Inter ontvangt Atalanta. De Bergamasken kwamen twee weken terug vooral negatief in het nieuws door hun supporters, maar de ploeg van Del Neri voetbalt tot nu toe knappe resultaten bijeen. Toch wordt het moeilijk om gelijke tred te houden met Inter, dat enkele geblesseerden ziet terugkeren.
Chivu, Stankovic en Materazzi zijn weer inzetbaar, al lijken ze op de bank te beginnen. Vieira en Figo zijn nog steeds out. Ibrahimovic staat op een gele kaart van schorsing. (voor de wedstrijd tegen Fiorentina) Toch is hij te belangrijk voor de Nerazzurri om hem uit voorzorg aan de kant te houden.
Atalanta kan niet rekenen op rebel Zampagna, die geschorst is, maar ook uit de selectie is gezet. De brokken lijken niet meer te lijmen. Floccari neemt de vrijgekomen plaats in de aanval over.

AS Roma staat voor een verraderlijke verplaatsing tegen Genoa. De Rossoblu doen het verrassend goed in hun eerste seizoen Serie A. Bij de Giallorossi is er stilaan "een probleem Totti". Het symbool van Roma raakt maar niet blessurevrij en mist alweer de wedstrijd. Ook Taddei, Aquilani en wellicht Mexes (foto) halen de wedstrijd niet.
Thuisploeg Genoa lijkt wat voorzichtiger te zullen beginnen dan gewoonlijk: middenvelder Coppola komt in plaats van aanvaller Sculli, waardoor Borriello en Leon met hun tweetjes de spits moeten bevolken.

AC Milan maakt zich op voor het seizoensdebuut van Ronaldo. De Braziliaan komt zo goed als zeker aan de aftrap in Cagliari. Wie wellicht niet aan de aftrap komt is Kakà, omdat hij pas terugkwam van een interland met Brazilië. Inzaghi lijkt Ronaldo te gaan vergezellen, zodat Ancelotti voor het eerst sinds lang afwijkt van zijn "kerstboomformatie".

Fiorentina trekt naar Reggina en doordat enkele spelers rust krijgen na hun interlands is de kans groot dat Vanden Borre nog eens bij de selectie zal raken. Zonder de enkele weken uitgeschakelde Mutu heeft Prandelli nog mogelijkheden zat vooraan. Osvaldo is de meest waarschijnlijke invaller voor de Roemeen.

De andere wedstrijden van de dertiende speeldag:

Empoli - Torino
Lazio - Parma
Livorno - Sampdoria
Napoli - Catania
Udinese - Siena

Meer nieuws