Koffiedik kijken

Koffiedik kijken
Foto: © SC

Zondag 31 augustus aanstaande wordt de competitie in vierde nationale op gang gefloten. In 4de A maken 8 Oost-Vlaamse en 7 West-Vlaamse club de dienst uit. De zestiende deelnemer is het Henegouwse Templeuve dat naar verwacht een figurentanrol zal toebedeeld krijgen. De titelkandidaten moeten allicht tussen de Oost-en West-clubs worden gezocht met een lichte voorkeur voor een West-Vlaams trio. In ieder geval wordt het vooralsnog koffiedik kijken.

Iedereen heeft zich naar eigen (financiële) mogelijkheden versterkt. Een goede start nemen is in deze optiek de primordiale vereiste.
Officeel bijten zaterdagavond om 18.30 Racing Waregem en SK Lovendegem de spits af.

De Oost-Vlaamse gasten worden meteen voor de leeuwen, lees titelkandidaat, gegooid. Vorig seizoen kon Lovendegem alsnog het behoud verzekeren. Het wordt wellicht een wedstrijd tussen David en Goliath. ''Zowel op offensief als defensief vlak kunnen we voorlopig niet wedijveren wegens letsels van mijn spits en ervaren verdediger'' verklaart Lovendegem-trainer Patrick Moens. Racing Waregem is versterkt door het aantrekken van ex-spelers van de gefusioneerde clubs SV Waregem en Harelbeke en pakte vorig seizoen net naast de titel. K.E.G. Gistel, de tweede titelfavoriet speelt zondag een West-Vlaamse derby tegen FC Izegem. Beide hebben een goede voorbereiding achter de rug. Een gegeven dat evenwel niet altijd garant staat voor een goede start.

Dat is trouwens de betrachting van de Oudenaardse trainer Gerrit Laverge die zondag naar Zottegem reist. ,,Wij kenden een lucratieve voorbereidingsperiode. In ieder geval is onze competitiestart niet van de poes want na Zottegem volgen Wielsbeke en Racing Waregem. Iedereen is fit al kan mijn topschutter Antoine Kabemba nog aan de kern worden toegevoegd. Na een eerdere meniscusblessure test hij vrijdagavond met de B-ploeg''.

In het schaakspel van Vierde A plaatsen de insiders ook St. Eloois-Winkel in een favorietenrol. De Winkel-ploeg speelt zondag op Evegem Center dat vorig seizoen een degelijke middenmoter was. ,,Wegens een pak gekwetsten verliep onze voorbereiding ondermaats. Er was weinig motivatie te bespeuren tijdens de oefenmatchen' aldus trainer Evergem-trainer Omer Van Praet. Reden waarom hij routinier Dirk Van Driessche (na operatie) als libero posteert om alsnog de Winkel-offensieven te helpen afweren. E. Aalter, vorig seizoen topvijf, trekt naar Wielsbeke en hoopt minstens op een punt.

Anderzijds maakt de Henegouwse eend in de bijt Templeuve zijn opwachting bij Zwevegem dat wegens thuisvoordeel voordeel krijgt toegewezen. WIK Eine krijgt het stoere Eernegem op bezoek en dat wordt voor Willen Is Kunnen een taaie brok.

Ten slotte speelt RRC Gent-Zeehaven gastheer voor WS Lauwe. De Gentse Ratten tuimelden vorig seizoen uit derde klasse. Vraag blijft of de club met stamnummer 11 alsnog de kracht vindt om het blazoen weer op te smukken. Deze eerste confrontatie roept nu al bij Gent veel vragen op. Komt er nog versterking wegens een spits en rechterflank nodig? Is technisch en offensief voetbal in vierde wel lonend? Trainer Luc Limpens hoopt snel op Samir Derraz te kunnen rekenen om het offensieve raderwerk een meerwaarde te bezorgen. Kortom, iedereen heeft zijn eigen problemen en betrachtingen. De eerste diagnoses? Zondagavond om 16.45

Programma- 1ste speeldag
Rac. Waregem_SK Lovendegem(30/08/003-18.30)
zondag 31/08/2003-15.00)
K.EG Gistel_FC Izegem
W.I.K. Eine_SK Eernegem
Zwevegem Sp._SC Templeuve
RRCG Gent-Zeehaven_WS Lauwe
SV Zottegem_SV Oudenaarde
Evergem C._Sint-Eloois-Winkel
SC Wielsbeke_E. Aalter
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties