La Louviére verraste vriend en vijand

Wat een makkelijke opdracht moest worden voor Benfica Lissabon is onverwacht uitgedraaid in een moeilijke klus. Plaats van de strijd werd niet de thuishaven van La Louviére maar het Stade du Pays van Charleroi.Cooreman, Magro en Camus konden er niet bij zijn voor La Louviére en bij Benfica ontbraken Zahovic en Nuno Gomez.

La Louviére begon meteen aanvallend aan de wedstrijd. In de 7de minuut noteerden we een eerste grote kans voor Benfica, de verdediging van La Louviére is net niet snel genoeg en Simao komt voor de goal maar schiet over. Even later komt diezelfde Simao aanvallen maar Proto is waakzaam. Ook La Louviére laat zich niet onbetuigd en probeert de netten te vinden, in de tiende minuut wordt Djamba-Shango afgeweerd door enkele Portugese verdedigers. In de veertiende minuut een eerste doelpunt, Odemwingie krijgt de bal te pakken in de zestien meter en aarzelt niet, hij trapt de bal loeihard voorbij Moreira. 1-0, het stadion ontploft.

Vijf minuten later, hoekschop voor La Louviére, de Portugese defensie lijkt totaal verward en Moreira bokst de bal snel weg. Benfica krijgt nu een paar mooie kansen, in de 21ste minuut wordt het erg warm voor La Louviére bij een gemiste kopbal van Sokota, die hij in de rebound hard op keeper Proto schiet.De Wolven blijven goed bezig en Benfica heeft het dan ook beslist niet gemakkelijk en loopt zichzelf steeds vast. In de 37ste minuut prachtkans voor Odemwingie, deze krijgt een pass van Ishiaku en stormt dan op Moreira af, maar een Portugese verdediger steekt stokken in de wielen. In de 42ste minuut nog een kansje voor Feher, maar Proto kan makkelijk redden. Ruststand blijft dan ook 1-0.

In de tweede helft heeft Benfica blijkbaar een tandje bijgestoken, maar La Louviére laat zich niet kennen. Ze blijven doorgaan zoals in de eerste helft. De eerste aanval in die helft staat dan ook op naam van de Wolven, na twee minuten kans voor Odemwingie, maar deze kopt in het zijnet Even later komt Ishiaku opzetten, maar Moreira is waakzaam. We zijn acht minuten ver in de tweede helft als Benfica de gelijkmaker scoort, hun betere voetbal van de tweede helft rendeert. La Louviére lijkt heel even aangeslagen maar herstelt zich snel. Drie minuten later pakt Proto een schot van spits Sokota. Even later scoort Luizao, maar ziet zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. We zijn een uur ver als Odemwingie opnieuw komt opzetten, maar de Portugese verdediging is waakzaam en trapt de bal in hoekschop.La Louviére blijft goed in de wedstrijd en voetbalt goed mee. Toch was de grootste kans nog voor de Portugezen, met een schot van Feher dat knap gepakt werd door keeper Proto. Vijf minuten voor tijd ontsnapt de ingevallen Andersson na een smerige fout aan rood, wat niet in dank werd afgenomen door het publiek. Het blijft dan ook bij 1-1, een knappe prestatie voor de Wolven die hun Europese première meteen goed ingezet hebben.