Rode lantaarn haalt punt bij leider

Rode lantaarn haalt punt bij leider
Foto: © SC

Op de achtste speeldag in de Bundesliga raakte leider Stuttgart thuis niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen hekkensluiter Keulen. De jonge garde van Stuttgart leek de intense wedstrijd van woensdag tegen Manchester Utd nog in de benen te hebben, en vond bijgevolg geen antwoord op het defensieve spel van de bezoekers, die duidelijk voor één punt gekomen waren. Positieve noot voor de thuisploeg: doelman Timo Hildebrand bleef voor de achtste Bundesliga-wedstrijd op rij ongeslagen en breekt hiermee het record van Oliver Kahn.

Kampioen Bayern München droogde Hertha Berlijn af met 4-1. Hierdoor zakken de Berlijners, die nog steeds op hun eerste overwinning wachten, nog dieper weg in de crisis. Na 22 minuten onderstreepte Roy Makaay zijn goede vorm door de 1-0 voorbij doelman Kiraly te schieten, en op slag van rust verdubbelde Michael Ballack de score. Na de rust beslisten de jonge Schweinsteiger en Salihamidzic de wedstrijd. Niko Kovac had voor Hertha ondertussen wel kunnen tegenscoren tegen zijn ex-ploeg. Bart Goor werd in de 64e minuut vervangen.

Erik Gerets zit alweer in de problemen. Zijn Kaiserslautern verloor met zware 4-0-cijfers van Bochum. Lautern moest 60 minuten lang met tien spelen, nadat Hristov in de 30e minuut tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Tegen een onthoofde tegenstander maakte Bochum in de tweede helft het verschil: Hashemian en Madsen scoorden toen elk twee keer. Bij Kaiserslautern speelde Stijn Vreven de hele wedstrijd.

Schalke 04 kon eindelijk nog eens winnen. Op het veld van Hannover boog het een 0-1-achterstand om in een 2-1-zege. Nadat Thomas Christiansen de score had geopend, scoorde Gerald Asamoah één dag na 25e zijn verjaardag de gelijkmaker tegen zijn ex-club. Nog voor de rust maakte Dario Rodriguez de winnende treffer. Het was voor Schalke pas de tweede zege van het seizoen. Nico van Kerckhoven mocht in de 73e minuut invallen.

In de overige wedstrijden won een nog steeds zwaar gehandicapt Dortmund met 0-1 bij Frankfurt, gaf Mönchengladbach (zonder de gebesseerde Joris Van Hout, Peter Van Houdt viel in de 83e minuut in) bij Hamburg een vroege 0-1-voorsprong weg (eindstand 2-1), en won Freiburg thuis van 1860 München met 1-0. Morgen zijn er nog Bremen-Wolfsburg en Leverkusen-Rostock. Bij winst kunnen zowel Bremen als Leverkusen over leider Stuttgart springen.

BUNDESLIGA, 8e speeldag:

Zaterdag 4-10:
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 0-1
SC Freiburg - 1860 München 1-0
Hannover 96 - Schalke 04 1-2
VfB Stuttgart - FC Keulen 0-0
Hamburg SV - Borussia Mönchengladbach 2-1
VfL Bochum - Kaiserslautern 4-0
Bayern München - Hertha Berlijn 4-1

Zondag 5-10
Werder Bremen - VfL Wolfsburg
Bayer Leverkusen - Hansa Rostock
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties