Darlington onder curator geplaatst

Darlington onder curator geplaatst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse vierdeklasser Darlington zit in zware financiële problemen. De club is nu onder het toezicht van een curator geplaatst.

Darlington is niet zomaar een Engelse vierdeklasser. De superambitieuze voorzitter George Reynolds hoopte binnen dit en vijf seizoenen met z'n team in de Premier League uit te komen. Hij was zo ongeduldig dat hij Darlington in Third Division (vierde klasse) al een voetbaltempel bezorgde. De club speelt momenteel in The Reynolds Arena (genaamd naar de voorzitter), een gloednieuw stadion met 27.000 (!!) zitplaatsen. Behalve de financiële problemen staat Darlington ook nog eens voorlaatste in het klassement en dreigt een degradatie naar The Conference, vergelijkbaar met onze 1e provinciale. Reynolds kreeg in het verleden geen toestemming om allerlei commerciële zaken in het stadion onder te brengen zodat The Reynolds Arena zou uitgroeien tot een veel bezochte plaats in Darlington, ook als er geen voetbal gespeeld werd. Reynolds roept nu iedereen op om mee te werken aan de redding van Darlington, dat 120 jaar geleden gesticht werd.

Ondanks het supermoderne stadion kreeg Darlington het stadion amper gevuld. De beste recette dit seizoen was goed voor nauwelijks 10.000 fans. Vergeet wel niet dat het gaat om vierde klasse en dit dus toch een zeer groot aantal is, maar voor iemand die een stadion neerzet van 27.000 zitplaatsen is dat natuurlijk een teleurstelling.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties