Terugblik heenronde: Germinal Beerschot

Terugblik heenronde: Germinal Beerschot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fouten maakt iedereen. En in seizoensvoorspellingen worden er zeker gemaakt. Ondergetekende had Germinal Beerschot dan ook serieus onderschat bij aanvang van het seizoen. Veel jonge spelers die op een ander te zwak waren, veel onbekende namen en een trainer die uit derde klasse kwam. Het leek niet echt gemakkelijk worden voor de ploeg van het Kiel.

Het draaide echter anders uit. Germinal Beerschot is samen met Beveren één van de kleine ploegen die toch resoluut voor de aanval durft kiezen. Dat je dan af en toe eens op je bek gaat, moet je er natuurlijk bijnemen. Ondanks de vele aanvallende intenties bleven veel doelpunten uit voor de Ratten. Met amper zestien gemaakte doelpunten en achttien tegendoelpunten wordt er niet ongelooflijk veel gescoord in de wedstrijden van Germinal Beerschot. Veel is te danken aan doelman Luciano die definitief Verbist uit doel heeft verdrongen. De Braziliaan liet dit seizoen al veel van zich horen en ontpopte zich als één van de betere doelmannen uit de hoogste afdeling. De kroon op het werk kwam er in de laatste week voor kerst toen hij liefst vier strafschoppen wist tegen te houden. Drie ervan in de strafschoppenserie na de wedstrijd op Lierse die Germinal Beerschot richting kwartfinales van de beker schoot.

De wedstrijd van het jaar heeft Germinal Beerschot al achter de rug. De derby op Antwerp groeide uit tot een ware demonstratie: 0-4! Op den Bosuil durven ze er nog niet aan terugdenken. Trainer Brys kwam daar met de psychologische stunt van het jaar door de opvoering van kabouter Eddy om de spelers extra te motiveren. De spelers waren in de weken die de derby vooraf gingen al meermaals op hun kleine gestalte gewezen en de voormalige Berchem-trainer speelde daar handig op in.

De Kieljongens blijven echter te onregelmatig presteren. Thuiswedstrijden tegen Gent en Westerlo moeten meer opleveren dan een 0 op 6. Club Brugge ging dan weer wel voor de bijl, maar ook La Louvière kon een punt meenemen in Antwerpen. Op verplaatsing kwam GBA beter voor de dag dan in de voorbije seizoenen. 11 op 27 is redelijk naar Kielse normen, al had er meer ingezeten. Vooral de nederlaag bij Heusden-Zolder was pijnlijk. In Anderlecht kreeg Beerschot de enige zware nederlaag aangesmeerd (4-0). Trainer Brys behield hetzelfde systeem als gewoonlijk, maar de Brusselse spitsen profiteerden optimaal van de verkregen ruimte in de rug van de verdediging. Zonder Luciano had de schade daar veel groter geweest. Brys zal uit die wedstrijd wel geleerd hebben dat enige zin voor realisme in het voetbal ook nuttig kan zijn.

Probleem bij Germinal Beerschot is dit jaar het produceren van doelpunten. Kristof Snelders is topschutter met vier goals, Schockaert faalde voorin en verkaste inmiddels naar tweede klasser in nood Denderleeuw. De inderhaast ingehaalde Victor startte sterk aan de competitie, maar bleef daarna wel op drie doelpunten hangen. Als de Ratten hun doelpuntenproductie kunnen opvijzelen en Haagdoren en Luciano hun niveau van de heenronde kunnen doortrekken, wacht Germinal Beerschot een mooie terugronde.

Morgen: La Louvière
De andere reportages treft u in het rechtermenu aan
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties