Barcelona hard onderuit bij Santander

Na het zware verlies bij Santander zakt Barcelona verder weg in de rangschikking. Een blunder van doelman Rüstü Reçber zette de toon voor het onheil.

Racing Santander heeft Barcelona op de zesde nederlaag van het seizoen getrakteerd. Met ruime cijfers (3-0) werd de Catalaanse formatie verder teruggeslagen in de ranglijst, waar Barcelona nu pas op de twaalfde plaats is terug te vinden.

Barcelona nam in El Sardinero het initiatief, maar kon dat overwicht niet omzetten in doelpunten. Vooral in de eerste helft slaagden de Catalanen er ondanks een overwicht niet in de Santander-defensie te verschalken. Rüstu Reçber zal met weinig genoegen terugdenken aan de wedstrijd in Santander. De Turkse keeper van Barcelona, die de laatste wedstrijden de voorkeur kreeg boven Víctor Valdéz, had met een blunder de hand in twee tegentreffers. Na Juanma voltrokken Regueiro en Javi Guerrero het vonnis over de onmachtige Catalaanse formatie van Frank Rijkaard, die aantrad zonder Patrick Kluivert en Marc Overmars.

Real Sociedad maakte een einde aan een dramatische reeks in de Primera División. De ploeg van de geblesseerde Sander Westerveld had tot de uitwedstrijd tegen Málaga negen duels op rij niet gewonnen. Op 26 oktober was Osasuna het laatste slachtoffer van Sociedad. Tegen Málaga zag het er opnieuw niet goed uit, toen Carlos Litos de thuisploeg op voorsprong zette. Maar met dank aan Valeri Karpin en Nihat Kahveci keren de kansen in het voordeel van Sociedad (1-2).

Ook hekkensluiter Espanyol brak met een slechte reeks van vijf duels zonder zege. Tegen Real Mallorca, waar Arnold Bruggink kort na rust in het veld kwam, was aanvoerder Raul Tamudo met twee goals de grote man.

Sevilla maakte een sprong op de ranglijst dankzij een 2-0-overwinning bij Albacete, dat de wedstrijd met negen man beëindigde. Miguel Buades moest al voor rust van het veld. Carlos Aranda kreeg in de slotfase een rode kaart. Osasuna boekte een zwaarbevochten gelijkspel tegen Athletic de Bilbao. De 1-1-eindstand was al voor rust een feit. Ook Real Valladolid en Real Betis Sevilla hielden elkaar in evenwicht. Beide formaties slaagden er niet in te scoren (0-0).