Derde ronde FA Cup (zaterdag)

Derde ronde FA Cup (zaterdag)
Foto: © SC

Lee Mills zorgde voor de grootste verrassing van de dag op het veld van Crewe Alexandra. Na 75 seconden scoorde hij al in de wedstrijd tussen Crewe (First division) en Telford (Conference). Het werd een gelijkopgaande match, waarin Telford geen angst had om mee te voetballen. Ondanks kansen aan beide zijden bleef het 0-1. Telford gaat naar de vierde ronde van de FA Cup

Ook Gillingham zorgde voor een verrassing door Charlton uit te schakelen. Charlton is de ploeg in vorm in de Premier League. Ze staan vierde in de stand. Gillingham was al na 34 seconden op achtervolgen aangewezen doordat verdediger Ian Cox de bal in eigen doel kopte. Gillingham speelde sterk, en aanvallend voetbal, en Charlton kon geen gaten vinden. Na een goed kwartier spelen kon Tommy Johnson de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte brengen, en Mamady Sidibe scoorde met het hoofd de 2-1. Bertrand Bossu hield Gillingham recht met enkele prachtsaves toen Charlton toch kon uitbreken. Nog voor rust stond het via Paul Smith 3-1. pas in de 90ste minuut kon Carlton Cole voor Charlton de aansluitingstreffer scoren. De wedstrijd eindigde op 3-2 voor Gillingham, zodat de ploeg uit de First division verdiend een ronde verder gaat.

het duel tussen Southampton en Newcastle, twee ploegen uit de Premier League, eindigde op 0-3 voor de bezoekers uit Newcastle. De Magpies haalden het vlot danzij twee doelpunten van Kieron Dyer en één van Laurent Robert. Een indrukwekkende zege voor de ploeg die eerder deze week serieus op de korrel werd genomen door voorzitter Paul Shepherd.

Ook in Manchester City-Leicester stonden twee ploegen uit de hoogste afdeling tegenover elkaar. Leicester kwam twee keer op voorsprong, eerst via Paul dickov, en een tweede keer via Marcus Bent. Het was telkens Nicolas Anelka die Manchester City terug op gelijke hoogte bracht. In de slotfase ging de thuisploeg nog meermaals op zoek naar de overwinning, maar Fowler en Anelka konden de kansen niet afwerken. Leicester kon een stand houden en een replay uit de brand slepen.

Everton had twee strafschoppen nodig om Norwich uit de beker te kegelen. Everton domineerde de beginfase en kwam verdien op voorsprong via Kevin Kilbane. Jim Brennan kon Norwich op 1-1 brengen. De ploeg uit de First division verweerde zich moedig, maar kreeg twee strafschoppen tegen. Twee keer maakte spits Iwan Roberts de overtreding. Beide strafschoppen werden omgezet door Duncan Ferguson zodat Everton met 3-1 verder gaat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties