FA Cup: Fulham ontsnapt aan blamage

Fulham-Cheltenham 2-1

Fulham ontsnapte op de valreep aan een blammage tegen Cheltenham. Chetltenham staat 21ste in de Third division, maar het vocht moedig tegen Premier Leagueclub Fulham. Cheltenham kwam na vijf minuten al op voorsprong via Grant McCann, maar nog voor het kwartier scoorde Louis Saha de gelijkmaker. Cheltenham speelde goed georganiseerd en gaf weinig kansen weg. Fulham ontsnapte zelfs een paar keer aan de uitschakeling. De replay leek een feit tot Saha in de 90ste minuut de 2-1 scoorde. Een zwaar verdict voor de bezoekers.

Leeds-Arsenal 1-4

Arsenal speelde tegen Leeds met zes nieuwe namen tegenover de vorige wedstrijd. Hierdoor was het even zoeken voor de ploeg van manager Wenger. Doelman Jens Lehmann ging al vroeg in de fout toen hij de bal tegen Mark Viduka optrapte. Leeds kwam zo onverwacht 1-0 voor tegen de Gunners. Maar de bezoekers zetten de situatie vlot recht. Een weer heel sterk voetballende Thierry Henry scoorde de gelijkmaker. Edu bracht Arsenal nog voor rust 1-2 voor. In de slotfase pikten ook Robert Pires en Kolo Toure nog hun goaltje mee. Arsenal heeft in de FA Cup niet meer verloren sinds de finale van 2001 tegen Liverpool.