FA Cup: Man Utd en Liverpool winnen

FA Cup: Man Utd en Liverpool  winnen

Yeovil-Liverpool 0-2

De thuisploeg staat momenteel vijfde in de Third division, Liverpool zesde in de Premier League. In de eerste helft waren Yeovil en Liverpool aan elkaar gewaagd. Van klasseverschil was niets te merken. In een vrij zwakke eerste helft had Yeovil zelfs de beste kans via Darren Williams. De tweede helft kwam Liverpool aanvallender voor de dag. Yeovil kon niet meer zo hoog storen als in de eerste helft en nadat Heskey vroeg in de tweede helft inviel kon Liverpool eindelijk druk zetten op de verdediging van Yeovill. Dat resulteerde in enkele kansen. Heskey besloot op de sterk keepende Weale, en Smicer trof de paal. Pas twintig minuten voor tijd kon invaller Heskey met rechts een mooie aanval afronden op aangeven van een bedrijvige Murphy. Yeovil probeerde een vuist te maken en kreeg zelfs enkele kansjes, maar een lichte strafschopfout op Kewell was het definitieve einde voor de moedige thuisploeg. Murphy zette de strafschop feilloos om. Liverpool kon de wedstrijd relatief rustig uittikken.

Aston Villa-Manchester United 1-2

Een afgeweken bal van verdediger Gareth Barry bracht Aston Villa op voorsprong tegen Man Utd. In de tweede helft kwam United terug dankzij Paul Scholes. Hij nam de twee doelpunten voor zijn rekening, twee keer op aangeven van Ryan Giggs. Maar man van de match was ongetwijfeld Tim Howard. De Amerikaanse doelman van Manchester hield met enkele prachtige reddingen de 1-2 op het bord.