Bosko Balaban mogelijk nieuwe aanwinst Club

Bosko Balaban mogelijk nieuwe aanwinst Club
Foto: © SC

Hardnekkige geruchten doen de ronde dat Club Brugge op het punt staat een grote transfer te realiseren. Nadat woordvoerders van Club vorige week al zinspeelden op een grote Europese transfer lijkt er nu daarvoor een serieuze kandidaat te zijn. Het gaat hier om de Kroatische spits Bosko Balaban. Deze 25-jarige aanvaller speelde vorige jaar nog met zijn nationale ploeg mee in de wedstrijd tegen België.

Balaban en zijn manager werden gesignaleerd in een Gents restaurant met mensen van de Brugse clubleiding. Hierdoor kwam natuurlijk de geruchtenmolen omtrent een mogelijke transfer pas goed op gang. Bevestiging is er echter tot nog toe niet gekomen vanwege Club Brugge zelf. Balaban ging in 2001 spelen voor Aston Villa en kwam van Dynamo Zagreb. De Engelse club betaalde maar liefst elf miljoen euro, maar in Engeland kreeg hij nauwelijks een kans van de Villa-manager. De club uit Birmingham leende de speler dan opnieuw uit aan Dynamo Zagreb waar hij ontbolsterde met 15 treffers in 18 wedstrijden. Balaban wou zelf niet terug naar Aston Villa en is momenteel een vrije speler. Hij kan dus gratis naar Club Brugge.

De Kroatische doelman Butina van Club is dolenthousiast: 'Bosko is een echte spits, die hard naar doel kan schieten en tweevoetig is. Hij kan het overal maken.' Volgens enkele Belgische kranten zou Balaban vandaag bij Club tekenen. De Kroaat zou een pak goedkoper zijn dan Mbo Mpenza omdat hij transfervrij. Zijn loon zou wel hoger liggen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties