PSV eenvoudig langs FC Groningen

PSV moest vandaag aantreden tegen FC Groningen in het Oosterpark Stadion. De Eindhovenaren hoefden geen grote inspanning te leveren deze middag. Ze wonnen met 0-2 van de Groningers. PSV Staat hierdoor weer gelijk met Ajax, maar die spelen vanmiddag nog tegen NEC.

PSV begon goed aan de eerste helft van de wedstrijd, al in de 7de minuut was het Jan Vennegoor of Hesselink die op de paal schoot na een goede voorzet van John De Jong. FC Groningen leek terug te komen in de wedstrijd. Tot de 30ste minuut gebeurde er niet zoveel, de wedstrijd golfde heen en weer. Brian Pinas haalde in de 31ste minuut de Zwitser Johann Vogel onderuit. Wilfred Bouma schoot de vrije trap erin, weliswaar via het been van verdediger Kurt Elschot. Koud vijf minuten scoorde PSV ook de tweede goal ditmaal via Vennegoor of Hesselink, de Tukker kreeg de bal aangespeeld via De Jong die de bal prachtig meenam en hem afleverde aan Vennegoor of Hesselink die de bal achter FC Groningen-keeper Roy Beukenkamp schoot.

PSV begon de tweede helft zonder wijzigingen, FC Groningen daarentegen wisselde wel. De Eindhovenaren kregen enkele grote kansen maar die gingen er niet in. In het laatste kwartier bracht FC Groningen-coach Ron Jans er twee verdedigers in om meer druk naar voren te zetten, wat er in de eerste helft nauwelijks was aan de kant van FC Groningen. Arjen Robben maakte een mooie solo tegen zijn oude ploeg maar hij kon het niet verzilveren want hij schoot in het zijnet van het doel. In de slotfase kwam onderandere Johan Vonlanthen erin maar het mocht niet baten, PSV speelde het rustig uit. Het enige minpuntje aan deze middag was dat Kevin Hofland een gele kaart kreeg waardoor hij de komende wedstrijd tegen FC Zwolle geschorst is.