Lua-Lua vreest voor familie

Lua-Lua vreest voor familie
Foto: © SC

Congo-spits Lua Lua, die vandaag een rode kaart kreeg in het duel met Tunesië, vreest voor wraakacties op z'n familieleden in Congo zelf. De speler kreeg in de 39ste minuut van de wedstrijd een rode kaart voor natrappen bij een 0-0 stand. Daarna zakte DR Congo in mekaar en won Tunesië eenvoudig met 3-0. Het betekende meteen de uitschakeling van de Congolezen op het belangrijkste tornooi op Afrikaanse bodem.

''Ik moet mijn internationale carrière in vraag stellen. Ik had nooit een rode kaart mogen krijgen. Maar als iemand de schuldige is, dan ben ik het, niet mijn familie in Congo. Wie weet wat er gaande nu is daar. Zij hebben niks misdaan. Ik liet m'n vaderland in de steek. De organisatie heeft gewoon gekregen wat ze wou. Tunesië had schrik van ons in groep A. Ze hebben ons slecht behandeld. We liggen op meer dan 1,5u rijden van de trainingsvelden. We slapen in dubbele bedden met twee personen. De eerste dag konde we niet voor 1u 's nachts naar bed, terwijl we om 2u 's middags tegen Guinee speelden. De faciliteiten zijn maar belabberd voor ons. Als ik naar andere landen kijk, zie ik meer luxe.''

De organisatie ontkent elke vorm van partijdigheid. Congo is hoe dan ook uitgeschakeld. Het speelt nog één duel: maandagmiddag om 14u tegen Rwanda, dat wel nog een kans maakt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties