Marokko wint weer

Marokko heeft vanavond gemakkelijk met 4-0 gewonnen van Benin. Door de zege staat de Noord-Afrikaanse ploeg alleen aan de leiding in poule D met het maximum van de punten. Nigeria won eerder vandaag met 4-0 van Zuid-Afrika. Beide landen hebben nu drie punten. Benin is uitgeschakeld.

Marokko had echter pas laat in de wedstrijd zekerheid over de zege. Na de openingstreffer in de zeventiende minuut van Chamakh duurde het tot de 73ste minuut vooraleer het bevrijdende doelpunt viel. Dat doelpunt kwam er dan nog na een own-goal, bij zowel de 1 als de 2-0 ging keeper Chitou niet vrijuit. Ook bij de 3-0 van Abdeslam Ouaddah (75') en de 4-0 van Talal El Karkouri (80') maakte Chitou een zwakke indruk. De vrije trap van El Karkouri was van grote afstand en was zeker niet onhoudbaar.

Marokko en Nigeria hebben nu de beste papieren om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Zuid-Afrika moet woensdag met vier goals verschil winnen van Marokko, of hopen op een misstap van Nigeria tegen Benin.