Feyenoord zwaar onderuit

Na een zware nederlaag in eigen huis tegen AZ mag Feyenoord zijn ambities om tweede te eindigen stilletjes aan beginnen opbergen. De Rotterdammers kregen een 0-3 nederlaag aangesmeerd door de ploeg van Stein Huysegems. Feyenoord kwam voor de rust een paar keer gevaarlijk opzetten maar liet de kansen liggen. Het was toen trouwens al op achtervolgen aangewezen na een doelpunt van Perez halverwege de eerste helft. Bovendien viel Van Wonderen nog uit met een verdraaide knie. Na rust kregen Buffel en de zijnen nog een klap te verwerken. El Kathabi verdubbelde de score voor de bezoekers. De thuisploeg drukte wel, maar de beste kansen waren voor AZ. Landzaat maakte vanuit strafschop de vernedering volledig voor de Rotterdammers.

ADO Den Haag deed in de strijd om de degradatie een zeer goede zaak. De Hagenezen wonnen dankzij een sterk spelende Simons hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In het Zuiderpark versloeg het Groningen met 3-1. De bezoekers waren nochtans op voorsprong gekomen via Van Gessel, maar in de tweede helft zorgden Simons, met twee treffers' en Stroeve voor een deugddoende overwinning.
Roda JC won overtuigend met 1-4 cijfers op het veld can RBC Roosendaal. Kone en Van Dessel zorgden voor 2 van de 4 bezoekende treffers.
Utrecht en Willem II deelden de punten. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel. RKC Waalwijk en Heerenveen deden hetzelfde maar hier kwamen de ploegen niet tot scoren.