Heitinga nieuwkomer in Oranje-selectie

Heitinga nieuwkomer in Oranje-selectie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Dick Advocaat heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de oefeninterland van Nederland tegen de VS. De opvallendste naam is ongetwijfeld die van John Heitinga. De jonge verdediger van Ajax vocht zich dit jaar terug in het eerste van Ajax na een jaar van blessureleed. Deze selectie is een beloning voor zijn goede prestaties van dit seizoen.

Eén van de belangrijkste afwezigen is Patrick Kluivert. De spits van Barcelona zou last hebben van een knieblessure. In vergelijking met de laatste interland van Oranje, in november in de Arena tegen Schotland, ontbreken Giovanni van Bronckhorst en en Paul Bosvelt. Jaap Stam (schorsing) en Mark van Bommel (geblesseerd) keerden daarentegen weer terug bij Oranje.

Dit is de volledige selectie:

Keepers: Edwin van der Sar (Fulham), Ronald Waterreus (PSV).

Verdedigers: Frank de Boer (Rangers), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Ajax), Michael Reiziger (Barcelona), Jaap Stam (Lazio), Boudewijn Zenden (Middlesbrough).

Middenvelders: Mark van Bommel (PSV), Phillip Cocu (Barcelona), Edgar Davids (Barcelona), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax).

Aanvallers: Pierre van Hooijdonk (Fenerbahçe), Roy Makaay (Bayern), Andy van der Meyde (Inter), Ruud van Nistelrooy (Man United), Marc Overmars (Barcelona), Arjen Robben (PSV).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties