United klopt stadsrivaal

Manchester United heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De Mancunians klopten stadsrivaal Manchester City met 4-2.

Manchester United kwam na 34 minuten spelen op voorsprong. Het was de Brit Paul Scholes die de Mancunians verdiend op voorsprong bracht. Toch duurde het feestje niet lang, want 5 minuten later moest United met 10 man verder. De scheidsrechter schotelde Gary Neville immers een terechte rode kaart voor na een kopstoot tegen een speler van City.

Toch kon Manchester City niet profiteren van de man-meer-situatie. Men probeerde wel, maar kwam niet tot scoren. Uiteindelijk kreeg men het deksel op de neus, want in de 70e minuut kon Ruud Van Nistelrooy de bal tegen het net werken. Meteen daarna maakte Christiano Ronaldo de beslissende 3-0. Tarnat maakte het nog een beetje spannend door enkele minuten later de 3-1 te scoren, maar Van Nistelrooy maakte er daarna meteen weer 4-1 van. Fowler scoorde nog de 4-2 voor City, maar daar bleef het, ondanks twee goede kopkansen, bij.