Westerlo vernedert Beveren

Westerlo trok vanavond naar Beveren. Door te winnen van de Ivoriaantjes kon Westel over Racing Genk naar de vierde plaats springen. De spelers van Westel deden wat van hen verwacht werd door te winnen met 0-3. Het was geen hoogstaande wedstrijd. De wedstrijd werd geleid door een Nederlands scheidsrechterstrio. De wedstrijd brak pas echt open in de 2de helft.

De 1ste helft was ondermaats. De Ivoriaantjes speelden zoals gewoonlijk fris voetbal, maar scoren was zoals wel vaker niet echt gemakkelijk.Op het einde van de 1ste helft was het zo erg dat de Nederlandse scheidsrechter Wiedemeijer er meteen een einde aan maakte.

Ook na de rust startte Beveren het best, maar de ploeg kreeg het deksel op de neus Het was even wachten op dat eerste doelpunt, en ja hoor het kwam van Dosunmu. Een duivel uit een doosje was Dosunmu en zo kopte hij het eerste doelpunt binnen. Daarna mocht Beveren nog met 10 man spelen na een 2 gele kaart van Stepanovs, die maakte namelijk een fout in het strafschopgebied gevolg dus een bijkomende penalty en die zette Paas feilloos om. Westerlo controleerde daarna de partij tot het Dosunmu nog eens liet gaan. Kopa kwam uit en controleerde de bal op de borst maar de scheidsrechter zou hands gezien hebben, zonder twijfelen trok hij rood voor Kopa. Vermeende rode kaart want er was geen sprake van hands en ja Beveren nog met 9 man op het veld. Alle wissels waren opgebruikt dus moest Vleminckx in het doel staan. Gekend gevolg het werd 0-3 dankzij een 2 de treffer van Dosunmu in de blessuretijd . Over en out voor Beveren.

Westerlo springt zo naar de 4e plaats, die het wel moet delen met Club Brugge. De landskampioen speelt bovendien morgen nog op het veld van AA Gent.om 13 uur.