Italië gelijk tegen Tsjechen

De Squadra Azzurri geraakte thuis niet voorbij Tsjechië. Het werd 2-2 in de vriendschappelijke wedstrijd tussen 2 favorieten voor het komende EK.

De onvermijdelijke Christian Vieri bracht de thuisploeg na 14 minuten aan de leiding. Een kwartier later scoorde de spits opnieuw, maar zijn doelpunt werd voor twijfelachtig buitenspel afgekeurd. Net voor de rust kwamen de Tsjechen langszij: Stajner profiteerde van een aarzeling in de verdediging en kopte voorbij Buffon.

Tijdens de rust werden maar liefst 7 Italianen en 4 Tsjechen gewisseld. Een bijna compleet nieuwe thuisploeg dus maar het waren de Tsjechen die het betere van het spel hadden. De gasten konden niet scoren en Di Natale kon dat wel: 3 minuten voor het einde bracht hij met een rake kopbal Italië opnieuw op voorsprong. In de slotminuut kon Rosicky toch nog een gelijkspel uit de brand slepen na alweer een onoplettendheid in de verdediging.