NAC gaat winnen bij Utrecht

NAC zet zijn weg naar boven voort. Vanmiddag ging de Bredase ploeg met 1-2 winnen bij FC Utrecht. Scheidsrechter Braamhaar had een negatieve hoofdrol in de wedstrijd, hij trok één keer rood en acht keer geel. Na een schitterend afstandschot van Van der Haar kwam Utrecht verdiend op voorsprong. Even later kreeg hij twee keer geel in vijf minuten. Beide kaarten waren heel betwistbaar: bij de eerste ging hij schijnbaar voor de bal maar Braamhaar zag er toch opzet in. Bij de tweede maakte hij (bewust?) een handsbal. Braamhaar maakte oorspronkelijk geen aanstalte om een kaart te geven maar het aandringen van de NAC-spelers brachten de scheidsrechter blijkbaar op andere gedachten. Sindsdien ontaarde de wedstrijd en er waren constant opstootjes die de ene keer bestraft werden met geel en de andere keer weer niet...

Utrecht kon de voorsprong vasthouden tot de rust maar na een blunder in de Utrechste defensie kon Henk Vos eenvoudig gelijkmaken. Na de gelijkmaker kregen beide ploegen via Tanghe en Boukhari een heel goede kans op een nieuwe voorsprong maar beide spitsen misten. Vijf minuten voor tijd zorgde Boukhari toch nog voor de gevleide overwinning voor de bezoekers die door de overwinning opschuiven in de rangschikking naar de tiende plaats.