Oliseh ook niet gewenst bij Dortmund

Oliseh ook niet gewenst bij Dortmund
Foto: © SC

Sunday Oliseh zorgt voor een unicum. Hij is in één week bij twee clubs de laan uit gestuurd. De Nigeriaanse verdediger kon vorige donderdag zijn koffers pakken bij de Duitse eersteklasser VfL Bochum, dat hem huurde van een andere Duits eersteklasser Borussia Dortmund. Vrijdag werd echter ook zijn contract bij B.Dortmund ontbonden. Het hele drama is het gevolg van een kopstoot die hij uitdeelde aan ploeggenoot Vahid Hashemian na de thuiswedstrijd tegen Hansa Rostock (0-0).Hashemian hield een gebroken neus over aan de kopstoot.

Sunday Oliseh werd aanvankelijk geschorst door Bochum maar daar bleef het niet bij want vorige week donderdag kreeg hij te horen dat hij definitief mocht opkrassen. Vandaag meldde Dortmund dat het geen speler in de kern wil die een medespeler heeft aangevallen en gekwetst.

Oliseh wil zelf nog steeds geen reden geven voor zijn daad, maar inmiddels is wel bekend geraakt dat Hashemian een racistische opmerking tegen hem maakte. Oliseh zei in het Duitse blad Kicker het volgende 'Ik was diep gekwetst door wat Hashemian tegen mij zei'. 'Ik ben bijna vijftien jaar prof, maar dit had ik nog nooit gehoord. Toen ben ik op hem afgestapt. We stonden gewoon tegenover elkaar en toen reageerde ik op een zeer domme manier. Het was een reflex. En het mag duidelijk zijn dat ik niet trots ben op wat er gebeurd is.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties