Is Standard tweede plaats kwijt?

Is Standard tweede plaats kwijt?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard Luik heeft opnieuw punten verloren in de strijd om Europees voetbal. De Rouches speelden op het veld van het al langer sukkelende AA Gent 0-0 gelijk.

De eerste helft was evenwichtig, maar toch ging van Standard de meeste dreiging uit. Walasiak, Emile Mpenza en Moreira kregen de bal echter niet voorbij een opnieuw sterk keepende Frédéric Herpoel, die de laatste tijd vaak genoemd wordt in Luik als nieuwe aankoop. Aan de overkant was Davy Theunis het gevaarlijkst, maar hij kreeg een vrije trap van Steven Ribus niet binnen getikt.

Naarmate de tweede helft vorderde, voerde Standard de druk op. Met de vervanging van Bangoura door Dati werd de zoektocht naar de drie punten verder gezet, maar de bal wilde maar niet voorbij Herpoel gaan. Tien minuten voor tijd ging David Van Hoyweghen al dan niet in de fout in de eigen zestien, maar Emile Mpenza kreeg geen penalty. De frustratie was groot bij Standard, maar men bleef niet bij de pakken zitten: met een enorm slotoffensief voerde men andermaal de druk op, maar het resulteerde opnieuw niet in een goal.

Gent zorgt gezien haar slechte vorm zo voor een kleine stunt in het Ottenstadion. Bovendien geven de Bufallo’s hun West-Vlaamse buren van Club Brugge de ideale kans om zich van Standard los te maken. De landskampioen moet dan wél winnen op het veld van KVC Westerlo, nog zo’n ploeg die meedoet om Europees voetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties